LANGTIDSHOLDBAR, VAKUUMPAKKET LIVSKVALITET.

I nogle kommuner har politikerne besluttet at spare millioner ved, at de ældre én gang om ugen får leveret syv vakuumpakkede madpakker.

Jeg laver frokost til min mor på 97 hver dag.

En lille, let, sund og økologisk frokost på hjemmebagt rugbrød.

Det tager 10 minutter.

Marinerede sild er en af hendes favoritter og på menuen flere gange om ugen. Med masser af friskskårne løgringe.

Det guffer hun i sig med stor appetit.

Men det kan også være et frisk, blødkogt æg, en lun økologisk pølse, ost, makrel, eller hvad hun nu har lyst til den dag.

Om sommeren får hun friskplukkede, små, søde, gule tomater fra haven.

Dem betragter hun som en lækkerbisken.

Min mor er en meget nøjsom dame. Beklager sig sjældent. Det gør mange mennesker fra hendes generation ikke.

Man tier stille og er taknemmelig for det man får.

Også når det kommer i form af vakuumpakket mad og kedelige forkogte kartofler.

Og er 9 dage gammelt.

Det er en anden sang på TV.

Her vælter vi os i madporno. Orgiet vil ingen ende tage. Det ene mere fantasifulde madprogram efter det andet ruller over skærmen.

Det må gerne være økologisk og helst plukket dugfriskt lige rundt om hjørnet for to minutter siden.

Det synes jeg grundlæggende er en rigtig god ting.

Men gad vide hvad de ældre tænker når de sidder og ser dejlige Camilla Plum på TV fremtrylle en inspirerende, økologisk overdådighed af eksotiske lækkerier eller perfektionistiske Mette Blomsterberg kreere sine fantasifulde, små, superæstetiske mesterværker i flødeskum, marcipan og tahitivanille?

Mens de selv sidder og fumler med at få den ugegamle, vakumpakkede leverpostejmad med rødbede klippet op og væltet over på tallerkenen?

Maden er ernæringsmæssig rigtig siges det.

Javist.

Men det er en proteindrik med syntetisk vanillesmag også.

Det var måske en ide til næste kommunale sparerunde: Langtidsholdbare proteindrikke leveret til børnehaver og ældre for ét år af gange.

Slut med kedelige vakuumpakkede madpakker og forkogte kartofler.

Så er det bare at stikke et sugerør i kartonen og sutte frokosten i sig.

Sikke en masse penge man kunne spare.

Er det der vi skal hen?

Er det sådan vi ønsker det når vi bliver ældre?

Langtidsholdbar, flydende, ernæringsrigtig livskvalitet!

Er det fair?

NB:

Hvad mon de selv spiser rundt omkring på rådhusene?

Fumler de også med langtidsholdbar, vakumpakket mad?

Jeg tvivler…