Om mig selv, farver, ord og jord.

Jeg er lidt af en altmuligmand,

billedkunstner, dramatiker, gartner, foredragsholder mm.

fairfuture.dk er mit visitkort og den platform jeg bruger til at gøre opmærksom på ting der ligger mig på hjertet. Jeg kunne skrive frihed, lighed og broderskab. Frankrigs motto der stammer fra 1791.

Jeg kunne også skrive: Frihed, lighed, broderskab eller døden! Som var den første version af mottoet under revolutionen.

Det er lige dramatisk nok for en forkælet dansk gennemsnitsindbygger som mig, men desværre stadig blodig alvor for mange landes befolkninger, der har uendeligt meget at arbejde, kæmpe og dø for i lang tid fremover.

Men jeg, jeg er så priviligeret i dette lille forkælede smørhul af et land, at jeg kan tillade mig den luksus, at koncentrere mig om farver, ord… og jord.

Jorden er udgangspunktet.

Jorden og det der kan dyrkes i den.

For hvad jeg end beskæftiger mig med er min kost, grundlaget for min hverdag, altid baseret på friske, sunde råvarer, dyrket i sorten muld med omtanke for mennesker og miljø.

Man er hvad man spiser.

80-100 % af hvad jeg spiser er økologisk eller biodynamisk og hvis det er muligt, Fairtrade.

Jeg er vild med hjemmelavet surdejsbrød og har i mange år bagt det af de gamle, velsmagende kornsorter fra Aurion. For et par år siden begyndte jeg at male mit mel på stenkværn.

Jeg er dybt facineret af jord. Jorden, dens forunderlige kraft og livgivende muligheder.

Jeg har en have som jeg er født i og har dyrket gennem hele mit liv. (Eller er det mon den der har dyrket mig?) Jeg kender hver kvadratdecimeter. De fleste planter har jeg selv plantet gennem årene.

Der er alt fra bellis til bambus, mange rhododendron som jeg har haft med hjem som frø fra det hellige bjerg Emei Shan i Himalaya – og en masse skvalderkål. Men der er også mere spiselige stauder, krydderurter, bærbuske og frugttræer. Foruden masser af fugle, bier, svirrefluer, frøer, tudser, bænkebidere, larver, biller og et mylder af regnorme.

Ja, jeg er dybt facineret af jord… farver og ord! Ord, farver og jord har afbalanceret hinanden i mit liv. Jorden har givet mig jordforbindelse og hænderne i mulden… farverne og ordene har bragt mig ud og ind af utallige universer jeg aldrig havde forestillet mig at opleve.

Jeg skriver forskellige typer tekster og har bl.a. fået flere teaterstykker opført. Det har været fantastiske oplevelser at se og høre sine ord og tanker ført ud i livet i teaterets magiske rum.

Når jeg udfolder mig som billedkunstner, eller holder foredrag, er jeg mig selv.

Jeg forsøger i alle tilfælle at være det.

Der møder jeg mennesker uden teatret som mellemled. Der kan jeg direkte formidle hvad jeg har på hjertet.

Med egen stemme… med farver på lærred…

Det er store gaver jeg sætter meget højt.

Jeg beskæftiger mig med mange ting, men fælles for alle opgaver jeg vælger er at jeg finder dem interessante og berigende på hver deres måde.

Jeg har også rejst en del og boet i Montreux, Firenze, New York og Tokyo.

Gennem tiden har jeg modtaget legater fra Statens Kunstfond, Kunstrådet, Litteraturrådet m.fl.

Nu bor og arbejder jeg i Humlebæk nord for København.

Lidt om navnet fairfuture.dk

Da jeg valgte navnet på min hjemmeside, kaldte jeg den først fair fremtid, fairfremtid.dk.

Store tanker. Store ord. Noget at leve op.

Men hvorfor ikke?

Hvorfor ikke i hjemmesidens navn udtrykke et ærligt, omend i manges øjne sikkert dybt naivt, håb om en fair fremtid.

En fair fremtid jeg tror på er mulig, når mange gør en daglig indsats, stor eller lille, for at arbejde hen imod noget større og bedre.

Ved nærmere eftertanke syntes jeg imidlertid at fair future klang bedre, ikke fordi det er engelsk, men fordi jeg synes der er mere musik i ordene.

fairfuture.dk blev det.

Tagged with: